Varmepumpe, oliefyr eller fjernvarme?

Er du i tvivl, om du skal vælge en varmepumpe eller oliefyr til din bolig? Og hvad er bedst –fjernvarme eller varmepumpe?

Læs om forskellen på de tre varmeformer her.

Når det gælder opvarmning af din bolig, har du flere muligheder. En af de mest udbredte varmeformer i Danmark er fjernvarme.

Fjernvarme opvarmer din bolig ved hjælp af varmt vand, som trækkes fra et kræftværk. Fjernvarme produceres primært ved en CO2-udledende afbrænding af fossile brændstoffer, affald og biomasse. Det kan være udmærket at have fjernvarme som varmekilde, men mange steder uden for de store byer er der dog ikke mulighed for fjernvarme.

Hvis man ikke kan få fjernvarme i sin bolig, vælger mange oliefyr i stedet. Oliefyr varmer boligen op ved brænde olie af. Sammenlignet med fjernvarme er oliefyr både dyrere at drive og mere forurenende, fordi de udleder mere CO2. Derfor udskifter flere of flere også deres oliefyr.

Et alternativ til fjernvarme og oliefyr er varmepumper, som er blevet mere udbredte de senere år.

Modsat fjernvarme og oliefyr kræver en luft til vand-varmepumpe blot en smule strøm. Ved hjælp af strømmen suger varmepumpen luft ind, som omsættes til en tilpas temperatur, der kan varme din bolig op. En luft til vand-varmepumpe er derved en langt mere miljøvenlig løsning end fjernvarme og oliefyr, fordi den udleder langt mindre CO2.

Omstiller du dit hjem fra brug af oliefyr til et varmepumpeabonnement fra FyrFyret, vil du opleve en årlige besparelser på dine varmeudgifter på cirka 25 %. Hvor meget du sparer afhænger blandt andet af størrelsen på din bolig samt husstandens nuværende varmeforbrug.

Beregn, hvor meget du kan spare ved at skifte til en varmepumpeløsning fra FyrFyret: her.